Träning vid sidan om ridningen för mig!

 Tycker att det är viktigt med träning vid sidan om ridningen för att bygga upp kroppen, det krävs trots allt kondition och till viss del styrka för att orka styra runt ett halvt ton kraftpaket och utföra vissa rörelser.

Jag har så länge jag kan minnas hållt på med friidrott, redan innan jag började med ridningen. Utöver löpningen gillar jag att cykla i skogen och på vintern att åka skidor. Något jag skulle vilja bli bättre på är att styrketräna, men tycker ärligt talat att det är ganska tråkigt. I och med löpningen och cyklingen blir jag hyfsat stark i ben (och även lite bål) och bygger upp konditionen. Därför vore det bra om jag skulle börja styrketräna lite mer för att kunna bli starkare i överkroppen, speciellt axlar och armar för det tror jag att jag skulle ha nytta av i ridningen.

Denna vecka har jag försökt träna lite mer än vad jag brukar hinna med. I söndags blev det en tur med cykeln på drygt 35 kilometer, i tisdags sprang vi här nere i Malmö en joggingrunda på drygt 7 km sedan var vi nere lite i gymmet här på hotellet och igår hittade vi en backe som vi körde lite intervaller i.

Hur gör ni med träning utanför ridningen? Vore kul att höra så skriv gärna en kommentar och berätta!

// Jonna

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>