Hemma!

Hejsan!

Nu är jag hemma igen efter en vecka nere i Malmö!

Lördagen var en riktigt rolig dag på Falsterbo. Först ut på dressyrbanan var sjuåringarnas final. Väldigt många fina hästar! Sedan var det dags för Grand Prix, fick se många riktigt stora topp ryttare. Tycker det är väldigt kul att sitta och titta och försöka se skillnad på de olika ryttarna, och även försöka se vad varje ryttare gör väldigt bra.

Efter det följde en clinic med Tristan och ett gäng olika U25 ryttare. Lärorikt då han pratade om sånt som jag känner att jag kunde ta med mig mycket till min ridning. Fokus var att få hästarna avspända inne på tävlingsbanorna och hur man ska tänka och göra om de får för sig att till exempel en blomkruka håller på att äta upp dem. Tristan sa att träna på de olika rörelserna och bygga upp hästen fysiskt är bara 50% av att få en dressyrhäst som kan leverera på tävling, att sedan bygga upp den mentalt och förbereda den för de stora tävlingsbanorna är sedan de resterade 50%. Om man har en häst som inte alls kan fokusera när den kommer in på en tävlingsbana och blir väldigt spänd så spelar det ingen roll hur mycket man tränat på skänkelvikningar hemma i ridhuset. Detta tycker jag var väldigt bra förklarat och något man kan ta med sig.

Sedan var det dags för küren och även där var det många stora stjärnor inom dressyren! Stort grattis till Patrik Kittel som vann både Grand Prix och Küren, en riktig förebild!

Nej nu ska jag ta och sova, vi hörs!

// Jonna

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>